Z vraždy 51 ročnej Humenčanky obvinili jej syna. Prerobil plynovú zbraň. Z vodojemu zmizli rôzne veci.

14.03.2013 Celý región

Z vraždy 51 ročnej Humenčanky polícia obvinila jej syna:
Humenský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera (13.3.2013) obvinenie pre obzvlášť závažný zločin vraždy 24 ročnému mužovi z Humenného.
Obvinený Humenčan mal 8.2.2013 v dopoludňajších hodinách zavraždiť svoju 51 ročnú matku a následne vyskočiť z okna na 7. poschodí. Útokom nožom do oblasti chrbta, rúk, nohy a hlavy mal matke spôsobiť závažné bodnorezné poranenia na následky ktorých zomrela. Po skoku zo 7. poschodia bol s vážnymi zraneniami prevezený do humenskej nemocnice, kde bol udržiavaný v umelom spánku. V súčasnej dobe sa obvinený nachádza na chirurgickom oddelení humenskej nemocnice, kde je strážený políciou. Na obvineného bude spracovaný podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby.

Prerobil plynovú zbraň:
Zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami obvinil včera vranovský vyšetrovateľ 50 ročného muža z obce Pavlovce - Podlipníky, okr. Vranov n/Topľou.
Na vzduchovú pištoľ mal obvinený prispôsobiť hlaveň zo vzduchovej pušky, na ktorej v priestore pre vkladanie náboja mal zväčšiť jej priemer a plynový piest tejto zbrane opatriť kovovým úderníkom. Takouto úpravou zbrane umožnil používanie nábojov do vstreľovacích priemyselných pištolí súčasne s brokom a takto upravenú zbraň aj s nábojmi bez povolenia držal v mieste svojho trvalého bydliska. Polícia obvineného muža stíha na slobode.

Z vodojemu zmizli rôzne veci:
Krádež rôznych vecí z budovy vodojemu vyšetrujú od včera bardejovskí policajti.
Ku krádeži došlo niekedy v období od decembra 2012 do 11.3.2013, pričom vodojem sa nachádza v katastrálnom území obce Nižná Polianka, okres Bardejov a zabezpečoval prívod vody pre dobytok na neďalekom hospodárskom dvore. Doposiaľ neznámy páchateľ najprv odrezal kovovú bránku oplotenia, ktorú aj odcudzil. Následne prišiel k uzamknutým plechovým dverám vedúcim do vnútorných priestorov vodojemu, ktoré vylomil aj so zárubňou a odcudzil. Vo vnútri potom ukradol 2 ks kovových rúr o priemere 10 a 15 cm a dĺžkach 460 a 270 cm spolu s dvomi kovovými kolenami, 2 kusy kovových rebríkov, 1 kus plechových dverí a 2 kusy prepúšťacích ventilov. Spôsobená škoda bola vyčíslená na približne 2 400.- €.
 

Vyberte región